AGX na pewno nie będą dobre do PODWYŻSZONEJ O1 TDI, która często jeździ po kiepskich nawierzchniach.
jaka sprężarka klimy
Zwiń
X
-
jaka sprężarka klimy
Witam,
Jaka sprężarka jest w Octavii II TDI 2.0 140KM silnik BKD?
Znalazłem NR OEM: 1K0 820 803 Q lub N lub S i nie jestem pewien który.
Jest gdzieś jakiś wykaz do szukania pasujących sprężarek różnych producentów?
Gdzie radzicie kupić (nie nową!) sprężarkę.
Poleciał mi wąż i jeździłem na pustej klimie.
No i sprężarkę diabli wzięli.
Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez gombolJest gdzieś jakiś wykaz do szukania pasujących sprężarek różnych producentów?
Gdzie radzicie kupić (nie nową!) sprężarkę.
Poleciał mi wąż i jeździłem na pustej klimie.
No i sprężarkę diabli wzięli.
a skąd wiesz że sprężarka jest zepsuta :?: naprawiłeś układ i co ? nie działa klima ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Nie- sam ją załatwiłem: Urwała mi się dolna śruba od kołyski silnika - silnikposzedł do przodu i przetarł wężyk klimy. No i tak sobie jeździłem beztrosko na pustej klimie i wiadomo czym sie to musiało skończyć. Teraz zamiast badziewia M10 silnik trzyma imbus M12 klasy 12.9, ale klima do wymiany.
dopisane 28marca:
Panie i Panowie - wie ktoś jaki jest numer oem sprężarki do mojej octavki?
Cały czas liczę na jakieś zestawienie odpowiedników.
Komentarz
-
-
gombol, a elektryka ok :?: sprężarka bez czynnika nie chodzi kolego. w mercedesach po awarii klimy trzeba komputerem wykasować błąd żeby chodziła , ale w skodach tego niema raczej. odwiedził bym jeszcze dobrego elektronika , ewentualnie sam sprawdź bezpieczniki na początek , ale to już pewnie robiłeś...
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gombolNiestety szanse blikie zeru, żeby po pracy bez czynnika przeżyła
"W doprowadzeniu oleju do sprężarki występuje zabezpieczenie,
które chroni sprężarkę przed uszkodzeniami w przypadku
opróżnienia obiegu czynnika chłodniczego. Dzięki zabezpieczeniu
w sprężarce pozostaje około 40–50 cm3 oleju chłodniczego."
Sam jeździłem nie wiedząc, że mam przetarty przewód przy skraplaczu bez czynnika jakiś czas i nic się nie stało. Jak nie ma ciśnienia to wprawdzie sprężarka w naszej klimie pracuje cały czas, ale na minimalnym skoku tarczy i wewnętrznym bypassie. Tak więc jest duża szansa, że sprężarka jest OK, no chyba, że rzeczywiście padł N280.
Komentarz
-
-
witam,
posiadam Octavie II, 1,9Tdi z 2007 roku BXE. Mam do wymiany sprężarkę tylko nie mam pojęcia jaką kupić (byłem u dwoch mechanikow kazdy stwierdzal ze sprezarka do wymiany) klima jest nabita, wszystko szczelne, wentylatory chodzą tylko sprezarka nie rusza. zalezy mi zeby to zrobic w miare szybko, prosze o odpowiedz
Komentarz
-
Komentarz